Alphens.nl

451 winkels in Alphen aan den Rijn

Winkelen

In Alphen aan den Rijn is het prima winkelen. In de verschillende winkelcentra en gezellige winkelstraten vind je alles wat je zoekt, van ketenzaken tot leuke boetiekjes.

In het Alphense centrum vind je aan beide kanten van de Rijn diverse winkelstraten. Verder is Alphen aan den Rijn de winkelcentra De Baronie, DaVinci, De Ridderhof, Atlas, Herenhof en De Aarhof rijk. Bij ieder winkelcentrum is ruime parkeergelegenheid aanwezig, al dan niet overdekt.

Over Alphen aan den Rijn

De eerste Romeinse nederzetting in Alphen aan den Rijn is het Castellum Albanianae, een Romeins fort voor hulptroepen. Dat is in het jaar 41 na Christus gebouwd. In Alphen woonden op de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk ongeveer 800 mensen. In 1918 werden de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn samengevoegd en kreeg het de naam Alphen aan den Rijn. Vanaf 1950 begon de echt grote groei. Huizen en bedrijven werden in groten getale gebouwd. In 1964 sloot de gemeente Zwammerdam zich bij Alphen aan den Rijn aan. Tussen 1980 en nu groeide het aantal inwoners van 50.000 naar ruim 70.000.

Op 1 januari 2014 is de gemeente Alphen aan den Rijn gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft nu ca. 108.000 inwoners.