Alphens.nl

67 resultaten in "restaurants" Alphen aan den Rijn

Restaurants

Alphen aan den Rijn is een leuke stad om te winkelen of om een dag door te brengen, maar je kunt er ook heerlijk uiteten bij één van de verschillende restaurants. De meeste restaurants zijn gesitueerd rondom het centrum van Alphen aan den Rijn, maar ook de restaurants als pannenkoekenboerderij De Schaapskooi, ALFREDS in Park Rijnstroom of ’s Molenaarsbrug zijn de moeite waard om een bezoekje te brengen!  

Over Alphen aan den Rijn

De eerste Romeinse nederzetting in Alphen aan den Rijn is het Castellum Albanianae, een Romeins fort voor hulptroepen. Dat is in het jaar 41 na Christus gebouwd. In Alphen woonden op de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk ongeveer 800 mensen. In 1918 werden de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn samengevoegd en kreeg het de naam Alphen aan den Rijn. Vanaf 1950 begon de echt grote groei. Huizen en bedrijven werden in groten getale gebouwd. In 1964 sloot de gemeente Zwammerdam zich bij Alphen aan den Rijn aan. Tussen 1980 en nu groeide het aantal inwoners van 50.000 naar ruim 70.000.

Op 1 januari 2014 is de gemeente Alphen aan den Rijn gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft nu ca. 108.000 inwoners.