Alphens.nl

Nieuws - terug naar overzicht

Oldtimer dag.

16 september van 11.00 uur. In 1983 werd de Alphense Oldtimerdag voor het eerst georganiseerd. Hiermee werd de basis gelegd voor een uniek jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud. Mede door de aanwezigheid en inzet van vele vrijwilligers en sponsoren in de afgelopen jaren groeide dit evenement uit tot het grootste Oldtimer spektakel in onze regio. Inmiddels is het door de gemeente Alphen aan den Rijn bestempeld als één van de drie A-evenementen met jaarlijks circa 30.000 bezoekers en ca. 90 dagvrijwilligers. Ons concept met Concours d'Elegance (rondritten), oldtimerfestival met div. podia live muziek, 300 voertuigen, sponsorpresentaties, kinderkermis en oude ambachten zijn inmiddels een begrip in heel Nederland.

Reacties op:
Oldtimer dag.

Over Alphen aan den Rijn

De eerste Romeinse nederzetting in Alphen aan den Rijn is het Castellum Albanianae, een Romeins fort voor hulptroepen. Dat is in het jaar 41 na Christus gebouwd. In Alphen woonden op de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk ongeveer 800 mensen. In 1918 werden de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn samengevoegd en kreeg het de naam Alphen aan den Rijn. Vanaf 1950 begon de echt grote groei. Huizen en bedrijven werden in groten getale gebouwd. In 1964 sloot de gemeente Zwammerdam zich bij Alphen aan den Rijn aan. Tussen 1980 en nu groeide het aantal inwoners van 50.000 naar ruim 70.000.

Op 1 januari 2014 is de gemeente Alphen aan den Rijn gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft nu ca. 108.000 inwoners.