Alphens.nl

Nieuws - terug naar overzicht

Overnachten in Alphen aan den Rijn

Overnachten in Alphen aan den Rijn

Maria's Lust ligt midden op het platteland, aan de rand van Alphen aan den Rijn. Naast onze boerderij staan 3 comfortabele vakantiehuisjes. Zowel vanuit de vakantiehuisjes als vanaf het eigen terras heeft u een prachtig uitzicht over de weilanden. Door de unieke ligging kunt u in de directe omgeving heerlijk wandelen en fietsen en voor uitstapjes verderop zijn de uitvalswegen eenvoudig te bereiken. U bent bij ons van harte welkom voor een korte of langere vakantie om te genieten van de rust en de omgeving. http://www.mariaslust.nl/

Reacties op:
Overnachten in Alphen aan den Rijn

 

Over Alphen aan den Rijn

De eerste Romeinse nederzetting in Alphen aan den Rijn is het Castellum Albanianae, een Romeins fort voor hulptroepen. Dat is in het jaar 41 na Christus gebouwd. In Alphen woonden op de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk ongeveer 800 mensen. In 1918 werden de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn samengevoegd en kreeg het de naam Alphen aan den Rijn. Vanaf 1950 begon de echt grote groei. Huizen en bedrijven werden in groten getale gebouwd. In 1964 sloot de gemeente Zwammerdam zich bij Alphen aan den Rijn aan. Tussen 1980 en nu groeide het aantal inwoners van 50.000 naar ruim 70.000.

Op 1 januari 2014 is de gemeente Alphen aan den Rijn gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft nu ca. 108.000 inwoners.