Alphens.nl

278 resultaten in "dagje uit" Alphen aan den Rijn

Bestel direct tickets

Dagje uit

Themapark Archeon en Vogelpark Avifauna zijn de grote publiekstrekkers van Alphen aan den Rijn. Maar er zijn meer mogelijkheden voor een Alphens dagje uit!

Hieronder vind je een klein overzicht waar je gezellig dagje kunt besteden in Alphen aan den Rijn. Bijvoorbeeld bij de kabelskibaan in de Zegerplas bij Wet ’n Wild, de twee kinderboerderijen, het Theater Castellum, de twee bioscopen, het Zegerslootgebied, binnenspeeltuin WiebelBiebel, het schildpaddencentrum, korenmolen De Eendracht, de dagcamping en nog veel meer!

Over Alphen aan den Rijn

De eerste Romeinse nederzetting in Alphen aan den Rijn is het Castellum Albanianae, een Romeins fort voor hulptroepen. Dat is in het jaar 41 na Christus gebouwd. In Alphen woonden op de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk ongeveer 800 mensen. In 1918 werden de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn samengevoegd en kreeg het de naam Alphen aan den Rijn. Vanaf 1950 begon de echt grote groei. Huizen en bedrijven werden in groten getale gebouwd. In 1964 sloot de gemeente Zwammerdam zich bij Alphen aan den Rijn aan. Tussen 1980 en nu groeide het aantal inwoners van 50.000 naar ruim 70.000.

Op 1 januari 2014 is de gemeente Alphen aan den Rijn gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft nu ca. 108.000 inwoners.