Alphens.nl

215 agendapunten in Alphen aan den Rijn

Agenda

Alphen aan den Rijn kent een groot aantal jaarlijks terugkerende - veelal groots opgezette - evenementen. De activiteiten variëren daarbij van het rustig op eigen gelegenheid bekijken van oldtimers of het bezoeken van de Alphense Jaarmarkt tot een groot evenement als de 20-van-Alphen, een hardloopwedstrijd met deelnemers uit binnen- en buitenland.

Daarnaast vind je alle andere agendapunten als markten, feesten en evenementen in het agenda overzicht.

Over Alphen aan den Rijn

De eerste Romeinse nederzetting in Alphen aan den Rijn is het Castellum Albanianae, een Romeins fort voor hulptroepen. Dat is in het jaar 41 na Christus gebouwd. In Alphen woonden op de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk ongeveer 800 mensen. In 1918 werden de gemeenten Alphen, Aarlanderveen en Oudshoorn samengevoegd en kreeg het de naam Alphen aan den Rijn. Vanaf 1950 begon de echt grote groei. Huizen en bedrijven werden in groten getale gebouwd. In 1964 sloot de gemeente Zwammerdam zich bij Alphen aan den Rijn aan. Tussen 1980 en nu groeide het aantal inwoners van 50.000 naar ruim 70.000.

Op 1 januari 2014 is de gemeente Alphen aan den Rijn gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft nu ca. 108.000 inwoners.